Een kijkje achter de schermen

HOE ONZE TASSEN GEMAAKT WORDEN

Wanneer je door onze collectie gepersonaliseerde tassen scrolt zie je prachtige tassen welke wij met veel liefde voor jou ontwerpen. Gemakkelijk vergeet je dat, hoewel ze mooi zijn, alle producten die wij verkopen zijn gemaakt door de handen van echte mensen in echte gemeenschappen die hard werken om in hun levensonderhoud te voorzien. Er is geen fabriekswerk bij betrokken.

Tijdens mijn meest recente reis naar Marokko kon ik wederom uit de eerste hand zien hoe enkele van onze best verkopende producten worden gemaakt.

Ik neem je graag mee in een kijkje in het proces:
De handgemaakte geweven strandtassen worden vervaardigd in het zuiden van Marokko. Hier herbergen grote palmbossen, waar het gebruik van stro altijd geworteld is in de lokale cultuur. Mandvlechten is het oudste ambacht van Marokko. Ter plekke werken wij samen met enkele Fair trade coöperaties waardoor deze getalenteerde ambachtslieden hun oude ambachten kunnen voortzetten, eerlijk worden behandeld, gerespecteerd voor hun vak en dienovereenkomstig worden betaald.

1. VERZAMELEN VAN HET PALMGRAS

Eerst verzamelen de ambachtslieden het palmgras waar uiteindelijk de tassen van worden geweven. Elke tas heeft een grote hoeveelheid palmgras nodig om te voltooien. Altijd gemaakt met 100% natuurlijke en lokale materialen.

2. SPLITSEN VAN HET PALMGRAS

Van daaruit wordt elke streng palmgras in twee delen gesplitst, waardoor een flexibeler materiaal ontstaat om mee te werken.

3. HET WEVEN

Zodra het palmgras gesplitst is, kunnen de ambachtslieden beginnen met weven. Dit is het meest arbeidsintensieve aspect van het maken van de tassen dat zowel geduld als vaardigheid vereist.

4. PERSONALISATIE

Wanneer de tassen bij ons atelier in Nederland aankomen zijn kan er begonnen worden met de uiteindelijke personalisatie. De tassen worden hier met de hand geschilderd of geborduurd. Van begin tot eind kan het maken van een enkele basket daarom enkele dagen in beslag nemen.